Proprietarii de locuinţe libere din Portugalia, obligați să găsească chiriaşi

Aceasta este o modalitate de a reduce o criză de spaţii de locuit, care a dus chiriile la valori record, în special în capitala Lisabona.

Guvernul portughez vrea să îi oblige pe proprietarii de locuinţe libere din întreaga ţară să le pună la dispoziţia chiriaşilor pe termen lung, pentru a creşte oferta de locuinţe de pe o piaţă imobiliară care inaccesibilă pentru mulţi localnici, transmite Bloomberg. Decizia face parte dintr-un pachet de măsuri aprobat la o reuniune a Cabinetului care a avut loc săptămâna trecută, potrivit .g4media.ro.

Planul este intitulat „mai multe locuinţe” si include şi limitarea majorării chiriilor, iniţiative destinate urgentării acordării autorizaţiilor pentru noi construcţii, o interdicţie privind închirierea locuinţelor pe termen scurt în oraşe şi încetarea aşa-numitului program Golden Visa.

În Proprietarii de locuinţe şi investitorii susţin că obligarea oamenilor să îşi închirieze locuinţele încalcă dreptul la proprietate privată prevăzut în constituţie. Guvernul de la Lisabona nu a oferit încă detaliile privind modul în care intenţionează să îşi pună în aplicare politicile.„În mod clar este neconstituţional”, spune doctorul Luis Menezes Leitao, preşedintele Asociaţiei proprietarilor din Lisabona. Menezes Leitao, profesor de drept.

EL susţine că Guvernul ar trebui să îi lase în pace pe proprietari şi să se concentreze în schimb pe construirea mai multor locuinţe cu preţuri accesibile Asociaţia dezvoltatorilor şi investitorilor imobiliari din Portugalia a dat publicităţii un comunicat în care a calificat închirierea forţată drept „un atac” la adresa proprietăţii private.

Aceasta este o modalitate de a reduce o criză de spaţii de locuit, care a dus chiriile la valori record, în special în capitala Lisabona.

Vladimir Putin: Occidentul a întors Ucraina împotriva Rusiei