Un român riscă 10 ani de închisoare pentru furtul unei sticle de scotch de 8.000 de dolari

Marian Firu, un român în vârstă de 50 de ani, este acuzat de furtul unei sticle de scotch în valoare de 8.000 de dolari

Un român care a furat o sticlă de whisky în orașul american Jackson, statul Wyoming, riscă zece ani de închisoare. Dacă va fi găsit vinovat, Marian Firu riscă și o amendă de 10.000 de dolari. Departamentul de Poliție al orașului american Jackson (Teton, Wyoming) l-a acuzat vineri, 2 decembrie, pe Marian Firu, un român în vârstă de 50 de ani, de furtul unei sticle de scotch în valoare de 8.000 de dolari. Infracțiunea a fost comisă cu exact o lună în urmă într-un magazin local de băuturi alcoolice, potrivit stiripesurse.ro.

Furtul a avut loc pe data de 2 noiembrie, când ofițerii Departamentului de Poliție din Jackson au intervenit la o sesizare potrivit căreia o persoană a furat o sticlă de scotch Dalmore, cu o vechime de 35 de ani, în valoare de aproape 8.000 de dolari, dintr-un magazin de băuturi alcoolice, potrivit locotenentului Russ Ruschill, directorul de comunicare al departamentului.

Ofițerul Paul Jacobson a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere care arată cum „o persoană care seamănă foarte, foarte mult cu Firu” a luat sticla de pe raft și a băgat-o între picioare, în pantaloni, a declarat Ruschill. Românul se confruntă cu o acuzație de furt, infracțiune care se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari dacă va fi găsit vinovat. El a fost surprins solicitând bani trecătorilor pe străzile din localitate. Conform Poliției, Marian Firu se muta dintr-un colț de stradă în altul cu o pancartă în mâini, pe care scria că are nevoie de bani, deoarece copilul său de șapte ani e bolnav de cancer.

Un bărbat din Timișoara, anunțat că are de achitat un credit pe care nu l-a contractat