Un bărbat din Timișoara, anunțat că are de achitat un credit pe care nu l-a contractat

Împrumutul a fost făcut în numele lui de verișorul său, fuctionar bancar

Un fost angajat al unei bănci din Timișoara a contractat un credit în numele verișorului său, pe numele căruia au venit de plată mai multe rate. Ajuns în instanță, cazul a fost soluționat de judecători cu condamnare pentru fostul angajat al băncii. Acesta a contractat un credit de nevoi personale în numele verișorului său, ale cărui date de identitate le avea, valoarea împrumutului fiind de 85.000 de lei, potrivit gandul.ro.

Până la un moment dat, bărbatul a achitat ratele, iar când nu a mai putut, banca l-a somat pe titularul creditului să plăteasca, ieșind la iveală împrumutul.

Deoarece știa că el nu este clientul băncii, „nu a luat niciun împrumut și nu a deschis niciun cont la această unitate bancară, iar datele de contact cu care figurează în sistemul bancar nu îi aparțin”, victima s-a prezentat la bancă pentru a primi explicații. El a aflat că ofițerul de credit, cel care semnase contractul de împrumut, era chiar vărul său, care a recunoscut tot ce a făcut, spunând că, din cauza datoriilor acumulate, a fost nevoit să ia un credit de nevoi personale pe care l-a făcut pe numele altei persoane.

Sesizată de bancă, Poliția a demarat o anchetă, la final cazul fiind înaintat Judecătoriei Timișoara.

În urma procesului, fostul angajat al băncii a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare (cu suspendare), dar și la plata sumei de 25.000 de lei , creditul rămas neachitat.„Instanța reține că inculpatul este în vârstă de 33 de ani (29 la momentul săvârșirii faptelor), are studii superioare și lucrează în prezent ca șef de magazin. De asemenea, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, aflându-se la prima confruntare cu legea penală şi este o persoană integrată în societate, cu posibilităţi evidente de îndreptare a conduitei„, se arată în decizia Judecătoriei Timișoara.Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Avatar 2” va rula din 16 decembrie în cinematografele din România