Avatar
Avatar. Sursa foto: stirileprotv

 Marți seara a avut loc la Londra premiera celei de-a doua părţi a peliculei Avatar, unde actorii şi-au făcut apariţia pe covorul albastru alături de regizorul James Cameron, surpriza fiind actriţa Kate Winslet, apariţie nouă în film. În cinematografele din România, noua producție a regizorului James Cameron va rula din 16 decembrie. Prima parte din Avatar, apărută în 2009, se află în topuri aproape de un deceniu, având încasări de aproape trei miliarde de dolari, potrivit observatornews.ro.

Avatar 2 va putea fi vizionat şi în cinematografe începând cu data de 16 decembrie. „Avatar 2” este unul dintre cele mai aşteptate lungmetraje al anului de proprietarii de cinematografe, care speră să obţină încasări spectaculoase.

„Avatar: The Way of Water”, regizat de James Cameron, va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 16 decembrie, cu o triplă ambiţie: să depăşească performanţa filmului precedent – cel mai profitabil lungmetraj din istoria box-office-ului mondial -, să dezmintă „moartea” cinematografelor şi să contribuie la naşterea unei francize la fel de legendare precum „Star Wars”.La 13 ani după primul film din seria „Avatar”, care a avut încasări de aproape 3 miliarde de dolari la nivel mondial,  noul film din această serie îşi invită dată spectatorii pe planeta Pandora, situată la ani-lumină depărtare de Terra, într-o călătorie SF cu tonalitate ecologistă. 

Filmat ca şi primul film în 3D, cu numeroase imagini digitale, noul lungmetraj are o durată de 3 ore şi 12 minute

Contrar predicţiilor făcute de James Cameron, „Avatar” nu a dus la impunerea ca normă a cinematografiei 3D, care necesită purtarea unor ochelari speciali, dar cineastul canadian a continuat să folosească această tehnologie.Secretul ce înconjoară intriga noului film a fost păstrat strict, dar, potrivit presei americane, spectatorii vor descoperi în „Avatar: The Way of Water” un nou trib de extratereştri autohtoni, care trăiesc în mediul marin. Noul film îi aduce în prim-plan şi pe supravieţuitorii primului opus, personajele Jake Scully (Sam Worthington) şi Neytiri (Zoe Saldana), precum şi pe copiii lor.

Al doilea film din seria „Avatar” este o miză uriaşă pentru regizorul canadian, regele incontestabil al box-office-ului mondial, care a stabilit recorduri de încasări mai întâi cu „Titanic” şi apoi cu „Avatar” , cel mai profitabil film din lume.

Miza este una importantă şi pentru studioul Disney, imaginile din al treilea opus fiind deja filmate şi un nou „Avatar” este prevăzut la fiecare doi ani, cel puţin până la al cincilea film din serie, programat să apară pe marile ecrane în 2028.„Lansarea acestui film este un test important pentru industria mondială a cinematografiei, fiind aşteptat de toată lumea”, a declarat Eric Marți, directorul general al Comscore France, o companie ce măsoară audienţele filmelor.„Timp de doi ani, au existat filme noi doar pentru platformele de streaming. Pentru cinematografe, această lansare reprezintă un fel de ‘Imperiul contraatacă’, dorind să reafirme superioritatea sălilor de proiecţii” asupra tuturor celorlalte canale de difuzare”, a adăugat acesta.

Jardel, cel mai mare porc din România, cântărește 600 de kilograme