Jardel, cel mai mare porc din România, cântărește 600 de kilograme

Porcul a fost ultima oară cântărit pe 10 martie, când a avut 451 de kilograme. 

 Jardel, exemplarul de Marele Alb are aproximativ 600 de kilograme și va fi sacrificat numai dacă va fi plătită suma de 20.000 de lei. Jardel, cum este alintat de crescător, este un mix de rase de carne, care mănâncă zilnic 6 kilograme de hrană, fiind achiziționat în anul 2020 de la o crescătorie de suine. De atunci, animalul a fost crescut în ferma lui Dan Praf, un cunoscut fermier pasionat de creșterea suinelor din comuna Drajna de Jos, județul Prahova, potrivit romaniatv.net.

Porcul a fost ultima oară cântărit pe 10 martie, când a avut 451 de kilograme

Potrivit fermierului, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri, lungimea dintre urechi și până la baza cozii fiind undeva la 207 centimetri. ”Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – și Marele Alb și Landrace. Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie.”, a menționat fermierul Dan Praf.

Fermierul a publicat pe canalul lui de Youtube mai multe clipuri cu Jardel

Porcul, despre care crescătorul său spune că este cel mai gras porc de care are cunoștință în România, a fost cumpărat de la o fermă din Urlați, consumând zilnic 6 kilograme de hrană mixtă, fiind hrănit de două ori pe zi. ”Jardel mănâncă zilnic undeva la 5-6 kilograme de furaj, hrană uscată, iar apă are permanent la adăpătoare. L-am luat de mic de la o fermă din Urlați, pe atunci avea 30-40 de kilograme. Îi dau zilnic mălai furajer și resturi de mâncare de acasă. Mănâncă de două ori pe zi”, a mai menționat fermierul.Prețul pentru cel mai mare porc din România este de 20.000 de lei. Altfel, fermierul este decis să îl țină în continuare în gospodărie deoarece își dorește să bată recordul mondial de cel mai mare porc crescut în fermă, deținut până acum de un crescător din China.

Vicepreşedinta Argentinei, condamnată la închisoare pentru o fraudă de un miliard de dolari