Sursa foto: Angelina Jolie/ Instagram

Într-o postare pe pagina sa de Instagram, Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a postat mai multe imagini cu copiii ucraineni adăpostiți de frica bombardamentelor.

Cunoscuta actriță a scris că o fetiță i-a arătat o ,,piatră specială”, singura jucărie pe care o mai are.

„În timp ce mă aflam la Liov, în urmă cu câteva zile, mi s-a arătat o „piatră specială” găsită de o fetiță. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă pentru câteva secunde. Este zimțată și mai grea decât v-ați aștepta. Strălucirea și natura sa neobișnuită trebuie să fi atras atenția copilului”, a spus Jolie.

Emoții și lacrimi în vizita din Liov. Angelina Jolie, devastată de soarta copiilor ucraineni rămași fără părinți și adăpost

De asemenea, acesta a mai precizat că atunci când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropierea punctului de impact.

Actrița a vizitat mai mulți copii ucraineni dintr-un spital din oraș și a vorbit cu zeci de voluntari și oficiali care s-au oferit să aducă o rază de speranță celor care au fost nevoiți să fugă din calea războiului.

Totodată, actrița a mărturisit că mulți dintre cei mici au fost nevoiți să suporte intervenții chirurgicale foarte dificile și dureroase, după ce armata rusă a bombardat gara Kramatorsk. Mai mult, Angelina Jolie a transmis un mesaj prin care cere oprirea imediată a războiului.

„Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor, care depășesc rănirea fizică a manifestărilor emoționale și mentale ale traumei”, a mai scris Jolie pe Instagram.

În încheierea mesajului, actrița a precizat că lupta pentru a opri acest conflict ce a distrus a milioane de vieți reprezintă „o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate și traumatizate în fiecare zi.”

În timpul vizitei în orașul ucrainean Liov, actrița americană a fost dusă de urgență la adăpost, după ce sirenele au anunțat raiduri aeriene.

Citește și articolul: Brad Pitt ar fi fost violent cu familia. Angelina Jolie are dovezi