Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Membrii organizației Agent Green au publicat pe pagina de Facebook un reportaj realizat de BBC care abordează veganismul și vegetarianismul, dar și impactul pe care alimentația noastră îl are asupra mediului înconjurător.

Într-un experiment de două săptămâni, BBC Future a urmărit emisiile dintr-o dietă vegană, vegetariană și omnivoră – și a găsit câteva modalități care ar putea reduce aceste emisii.

Conform articolului, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice este să realizăm câteva modificări mici, dar semnificative, în dietă

Aproape trei sferturi dintre oamenii din Marea Britanie și mai mult de jumătate dintre americani cred că este important să mănânce sustenabil.

Ne-am bucura să vedem și la noi din ce în ce mai multe reportaje, realizate cât se poate de obiectiv, pe tema impactului pe care îl are alimentația asupra mediului.

Până atunci, însă, împărtășim cu voi rezultatele unui experiment de două săptămâni realizat de BBC Future”, au scris membrii organizației, astăzi, 5 mai.

Veganismul și vegetarianismul nu constituie doar o ”modă”. Care sunt cele mai importante schimbări pe care le putem face în alimentația noastră pentru a vedea cea mai mare scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră?

1. să reducem consumul de produse de origine animală;

2. să ne concentrăm pe ceea ce mâncăm, iar nu pe locul din care provin alimentele (emisiile generate de transport în cazul agriculturii sunt mult mai mici decât cele generate de producția alimentelor);

3. să gătim eficient, folosind cuptorul doar la ocazii speciale;

4. să gătim mai mult odată (pentru câteva zile, nu zilnic, pentru a economisi energie);

5. să evităm risipa alimentară, prin planificarea meselor, dar și prin creativitate culinară.