Viața normală, plictisitoare pentru Simona Halep

Va mai rămâne încă trei-patru ani în circuitul profesionist de tenis

Simona Halep (29 de ani) își propusese să se retragă din circuitul competițional după de împlinea 30 de ani, însă perioada de „izolare” din cauza pandemiei a făcut-o să se răzgândească. Astfel, într-un interviu acordat „unul la unul” fostei jucătoare de tenis Chris Evert, Simona Halep a anunțat că amână momentul retragerii.

„Obiectivul meu este să mai joc 3-4 ani. Înainte de pandemie, spuneam că mai joc un an, dar acum îmi prelungesc cariera, pentru ca am stat prea mult acasă și am putut să simt cum e viața normală. E destul de plictisitoare, am nevoie de adrenalină. O să mai joc câțiva ani și obiectivul este să dau tot ce am mai bun. Evident, Grand Slam-urile sunt pe primul plan. Voi lupta pentru ele, dar fără presiune”, a spus Simona Halep.

România, o țară frumoasă

Printre subiectele abordate în interviu a fost și cel referitor la România, țara de care Simona Halep se simte foarte atașată și pentru care vrea să schimbe percepția tinerilor, care într-un număr tot mai mare vor să o „abandoneze”. E drept că și statutul Simonei Halep este unul diferit, dar este de apreciat implicarea sportivei, fost lider mondial, un model pentru sportivii aflați la începutul carieriei, indiferent că ne referim la tenis sau la orice alt sport. De asemenea, numele Simonei Halep este pe echipamentul echipei de baschet feminin din Constanța, dar și pe cel al echipei de hochei din Otopeni.

„Prefer să mă întorc tot timpul în România. Îmi place energia acestei țări. Este o țară frumoasă. Chiar dacă suferim din punct de vedere economic, avem locuri frumoase. Îmi place să ies, să simt energia oamenilor, să văd locurile frumoase. Acum că am lăsat în urma părțile negative, încerc să ajut copiii un pic să nu mai fie negativiști. Viața este atât de frumoasă și dacă știm să o trăim ne putem bucura la maxim. Acum îi văd pe acești copii și încerc să fiu o sursă de inspirație pentru ei, să fie pozitivi. Vreau să le transmit asta. Simt că sunt parte din această țară și nu voi pleca niciodată!”, a spus Simona.

Românca se află la Stuttgart, unde va juca direct în turul secund al turneului Porsche Tennis Grand Prix, primul turneu pe zgură, din acest an, pentru Simona Halep.

Citește și: Simona Halep, șapte ani la rând în Top 10