Temperaturi ridicate până în luna octombrie

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare pe parcursul lunii septembrie

Toamna
Toamna sursa foto pixabay

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate faţă de cele normale inclusiv în prima săptămână a lunii octombrie. Meteorologii estimează că temperaturile medii vor rămâne mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă, cel puţin până în prima săptămână a lunii octombrie, potrivit ziare.com.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare pe parcursul lunii septembrie, urmând să devină apropiate de cele normale la începutul lunii viitoare.

 Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 Pentru săptămâna 2-9 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. 

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Pentru săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Regele Charles i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a