Trei traficanți din Giurgiu prinși când vindeau hașiș unor elevi

Drogurile au fost ascunse în interiorul unor colete,expediate din Spania şi introduse în țară prin intermediul unor societăţi de transport

Sursa foto: Pixabay

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au trimis în judecată trei bărbaţi din Giurgiu, acuzaţi că aduceau droguri din Spania, pe care le vindeau elevilor. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada martie – mai 2023, unul dintre bărbaţi a comercializat canabis şi haşiş, în mod repetat (11 acte materiale), către consumatori din judeţul Giurgiu, inclusiv minori, potrivit ziare.com.

 Astfel, la data de 17 martie 2023, el a vândut unui adolescent de 13 ani cantitatea de un gram de haşiş, din care acesta a confecţionat o tigară pe care a consumat-o împreună cu alte trei fete, în Parcul Elevilor din municipiul Giurgiu.

Ulterior, una dintre eleve a acuzat stări de rău, fiind transportată la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. De asemenea, la data de 8 mai 2023, doi dintre inculpaţi au introdus pe teritoriul României droguri de risc şi mare risc (989,78 grame rezină de canabis şi 19,82 grame cocaină), fiind prinşi în flagrant imediat după săvârşirea faptei. Anterior, la începutul lunii aprilie 2023, traficanţii au introdus pe teritoriul României cantitatea de 500 grame rezină de canabis. 

În ambele situaţii, drogurile au fost disimulate în interiorul unor colete, care au fost expediate din Spania şi introduse pe teritoriul ţării prin intermediul unor societăţi de transport. 

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de cei trei traficanţi, confiscarea specială a cantităţilor de droguri ridicate pe parcursul percheziţiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum şi obligarea inculpaţilor la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat. S-a dispus disjugerea cauzei cu privire la trei suspecţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, fără drept, în scopul consumului propriu. O minoră a produs un accident rutier soldat cu doi răniți