Doi adolescenţi reținuți pentru amenințare cu moartea

Ei au intrat într-o locuinţă unde erau patru oameni cărora le-au cerut bani şi i-au agresat

Doi adolescenţi de 15 ani şi de 16 ani au fost reţinuţi pentru tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată, a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit ziare.com.

În noaptea de 24/25 iulie, cei doi au intrat într-o locuinţă din Cobadin, unde se aflau cei doi proprietari, dar şi alte două persoane.

“La această adresă, inculpaţii au pătruns în camera persoanelor vătămate vătămate P.D. şi P.O., persoane în vârstă de 71, respectiv 66 de ani, cu grave probleme medicale şi de mobilitate şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, i-au ameninţat că îi omoară dacă strigă după ajutor şi le-au solicitat să le spună unde ţin banii. Persoanele vătămate le-au spus inculpatilor că nu au bani, motiv pentru care cei doi inculpaţi s-au suit în patul în care aceştia stăteau, peste picioarele lor, şi au început să caute, sub pilotă şi sub saltea”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cei doi nu au găsit bani şi au mers în altă cameră, unde se afla o altă persoană, iar unul dintre adolescenţi a lovit-o cu pumnul în faţă. Apoi, cea de-a patra persoană aflată în locuinţă a vrut să o ajute pe victima, dar a fost lovită cu pumnii de către cei doi adolescenţi. Ei au furat ceasul şi un telefon mobil, care aparţineau acestor două persoane, după care au fugit. Cei doi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Bărbat arestat preventiv pentru închirierea aceluiași apartament de 7 ori