Un tren Suceava–București a avut o întârziere de două ore din cauza șinelor alunecoase

Linia a devenit alunecoasă după niște scurgeri de rapiță dintr-un marfar care a staționat în zonă în noaptea precedentă

Tren
Tren sursa pixabay

Un tren care circula pe ruta Suceava-București a avut o întârziere de 130 minute după ce mecanicul nu a putut opri în prima stație, Verești, din cauza șinelor uleioase. Trenul IR 1752 Suceava – București Nord a plecat din Suceava cu putin înainte de ora 9.00, dar garnitura pur și simplu nu a oprit în stația Verești, unde era așteptat de mai mulți călători. Mecanicul a oprit abia la un pasaj de după stația Verești, potrivit digi24.ro.

Trenul a revenit ulterior spre Verești, dar după ce i s-a schimbat locomotiva și s-a demarat o anchetă, fiind făcute verificări și la sistemele de frânare ale vagoanelor.

 La câteva ore de la incident, CFR Călători a dat un comunicat de presă în care a lămurit în parte incidentul. Se pare că mecanicul nu a putut opri trenul în stație din cauza liniei care a devenit alunecoase după niște scurgeri de rapiță dintr-un marfar care a staționat în zonă în noaptea precedentă. Conform infofer.ro, trenul IR 1952 Suceava – București Nord a plecat cu o întârziere de 109 minute din Verești și a ajuns la 120 de minute întârziere în stația Pașcani.

Pe parcurs trenul a acumulat o întârziere de 130 de minute.

”Referitor la situația înregistrată astăzi, 8 septembrie 2023, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători. În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă. Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță. Trenul a plecat din stația Verești în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute”, a transmis CFR Călători.

O cometă recent descoperită se va apropia în curând de Pământ