Potrivit Chicago Tribune, începând cu data de 1 ianuare 2020, marijuana pentru consumul recreativ a devenit legală în statul American Illinois. Cozile interminabile nu au întârziat să apară, iar prima achiziţie a fost înregistrată în prima zi din an, la ora 6:00, de la Farmacia nr. 33 din Chicago, în faţa căreia se adunaseră peste 500 de persoane nerăbdătoare să-şi achiziţioneze mult râvnita plantă „sfântă”.

„A putea procura şi consuma marijuana în scop recreativ este un lucru minunat”, a declarat pentru Chicago Sun-Times, Renzo Mejia, prima persoană care a cumparat legal primele grame de canabis.

În scop medical, marijuana este permisă în Illinois înca din anul 2018, dar iată că acum, Illinois a devenit cel de-al 11-lea stat din SUA în care aceasta se poate comercializa in scop recreativ.

Legea a fost aprobată de Legislativul controlat de democraţi şi semnată de guvernatorul democrat J. B. Pritzker. Vârsta minimă a persoanelor care doresc să cumpere marijuana este de 21 de ani, iar gramajul trebuie să fie până la 30 de grame de canabis în stare naturală (frunze şi muguri uscaţi) şi până la 5 grame de concentrat.

Totodată, pentru persoanele condamnate de trafic sau deţinere ilegală de marijuana. au fost acordate peste 11.000 de graţieri de către guvernatorul Pritzker.

Cu toate acestea, Althoof a precizat că utilizarea de marijuana în scop recreativ nu este permisă în public. În Illinois sunt actualmente aproximativ 44 de magazine care au primit licenţele necesare pentru a vinde marijuana în scop recreativ.

După ce Uruguay a permis în anul 2013 posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, anul trecut Canada a devenit a doua ţară din lume care să facă acest lucru.

#news