Barurile dintr-o zonă populară din Grecia vindeau băuturile neconsumate de alți clienți

Băuturile neterminate erau vândute sub formă de shot-uri, spun autoritățile elene

Unele baruri din Corfu, o destinație turistică populară în Grecia, au păstrat băuturile neterminate de clienți și apoi le-au vândut altor turiști, sub formă de shot-uri, spun autoritățile elene, potrivit digi24.ro.

Oficialii au descoperit această practică în timpul unei operațiuni de identificare a companiilor care nu plătesc taxe sau vând băuturi ilegale.

 Angajați ai Fiscului și polițiști au făcut controale în mai multe baruri și restaurante între 30 august și 1 septembrie, respectiv barurile din jurul satului Kavos. Deși autoritățile încercau să afle dacă barurile emiteau bonuri fiscale sau serveau alcool de contrabandă, au descoperit în schimb altceva: băuturi reutilizate. Presa locală a reportat că unele unități au adunat băutura rămasă în paharele clienților, au turnat-o într-un butoi iar mai târziu au servit-o turiștilor, sub formă de shot-uri. În urma controlului s-a descoperit că nu au fost eliberate zeci de mii de bonuri fiscale și că unele baruri vindeau alcool care ar fi putut fi introdus ilegal în țară. Barurile au fost închise pentru 48 de ore și au fost amendate, au anunțat autoritățile. O minoră a produs un accident rutier soldat cu doi răniți