Irlanda oferă subvenții persoanelor care vor să locuiască pe insule izolate

Planul guvernamental pe zece ani alocă 84.000 de euro celor care sunt pregătiți să devină proprietari de case

Pentru a revitaliza cele aproximativ douăzeci de insule practic abandonate, guvernul din Irlanda oferă subvenții tuturor celor care doresc să se stabilească acolo. .Denumit „Our Living Islands” (Insulele noastre vii), planul guvernamental pe zece ani alocă 84.000 de euro celor care sunt pregătiți să devină proprietari de case, potrivit g4media.ro.

Situate în principal pe coasta de vest a Irlandei, unele dintre aceste insule nu le sunt străine cinefililor, cum ar fi Inis Mór, o insulă din Aran, care a servit drept decor pentru filmul nominalizat la Oscar „The Banshees of Inisherin”.

În timp ce peisajele lor sunt orbitoare, majoritatea acestor mici bucăți de pământ sunt complet izolate de restul peninsulei. Pentru a vă califica pentru aceste subvenții, trebuie să îndepliniți anumite condiții. În primul rând, trebuie să cumpărați o proprietate care a fost nelocuită timp de doi ani și care a fost vizată de guvernul irlandez.

Subvenția poate fi folosită doar pentru renovarea acestor structuri.

Apoi, trebuie să vă angajați să locuiți acolo sau să o închiriați. „Scopul acestei politici este de a se asigura că comunități durabile și vibrante pot continua să trăiască – și să prospere – pe insulele din largul mării pentru mulți ani de acum încolo”, subliniază guvernul pe site-ul său. Nu în ultimul rând, trebuie obținut dreptul de ședere în țară. Permisele de ședere nu sunt esențiale pentru achiziționarea de proprietăți, dar sunt pentru cei care doresc să locuiască permanent pe insule. „Ambiția noastră este ca vizitatorii să continue să descopere și să se bucure de bogăția culturală, de patrimoniu și de mediu unică pe care insulele o au de oferit”, speră guvernul irlandez.

Cod galben de ploi și furtuni pentru estul țării și litoral