Doi bărbați și o femeie, anchetați pentru că au înșelat o femeie de 85 de ani cu aproape 10 mii de euro

Ei susțineau că sunt angajați ai casei de asigurări de sănătate

Arest
Arest sursa foto pixabay

Polițiștii bucureșteni au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Teleorman, într-un dosar penal de înșelăciune. Prejudiciul produs este de 45.980 de lei, potrivit g4media.ro.

Un bărbat 39 de ani, în baza unei înțelegeri prealabile cu două persoane, o femeie, de 35 de ani și un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, ar fi apelat telefonic o femeie, în vârstă de 85 de ani.

Ei și-au modificat vocea și s-ar fi prezentat, drept angajat al unei unități mediale, după care ar fi indus în eroare victima, cu privire la faptul că fiica acesteia ar fi avut un accident. Ei au spus femeii că pentru efectuarea operației este necesară transmiterea unei sume de bani. Ulterior, bărbatul de 39 de ani s-ar fi prezentat la domiciliul persoanei vătămate, din Sectorul 4, în calitate de angajat al casei de asigurări de sănătate pentru preluarea banilor, primind 45.980 de lei.

De asemenea, în tot acest timp, el ar fi ținut legătura prin telefon cu bănuita, în vârstă de 35 de ani, care îl dirija spre domiciliul persoanei vătămate.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism, care ar fi fost achiziționat după săvârșirea infracțiunii. Cei trei bănuiți au fost depistați și conduși la audieri. Iar în baza probatoriului administrat în cauză, ei au fost reținuți pentru 24 de ore. Joi, magistrații au dispus, față de cei doi bărbați, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de femeia în cauză. Cercetările sunt continuate de către Secția 14 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Primarul Cătălin Cherecheș, dat în urmărire generală