Primarul Cătălin Cherecheș, dat în urmărire generală 

Edilul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Catalin Chereches
Catalin Chereches sursa foto : Politia Romana

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în urmărire, oficial, de către poliție, potrivit g4media.ro.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.

Procurorii anticorupţie susţin că, în cursul anului 2013, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a pretins, a acceptat şi a primit de la oamenii de afaceri menţionaţi mai sus diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu

Instanța a dispus și menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Dispune ca sechestrul asigurător să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

DNA mai susţine că, în perioada ianuarie 2011 – iunie 2013, Cătălin Cherecheş, în calitate de deputat, până la data de 30 mai 2011, şi, ulterior, primar de Baia Mare, a efectuat în cadrul unei societăţi comerciale ca administrator de fapt/împuternicit al administratorului de drept mai multe operaţiuni financiare. Este vorba despre acte de comerţ, incompatibile cu funcţiile pe care le deţinea. Astfel, el a negociat şi încheiat contracte, a emis facturi. Cătălin Cherecheș nu a fost găsit nici la domiciliu, nici la sediul primăriei Baia Mare. Avertizare de ninsori și viscol pentru jumătate de țară