Doi bărbați din București, arestați pentru cultivarea de canabis în zeci de ghivece

Polițiștii au confiscat peste 80 de ghivece cu plante, 220 de semințe și 4 kilograme de muguri de canabis.

Doi bărbați din București au fost arestați preventiv după ce, în locuințele lor, oameni legii au descoperit culturi indoor de canabis. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au confiscat peste 80 de ghivece cu plante, dar și 220 de semințe și 4 kilograme de muguri de canabis.
Descinderile au avut loc joi, în două imobile din Capitala, potrivit.digi24.r.

La una dintre locații, în spatele zidurilor, oamenii legii au descoperit 3 culturi indoor de canabis, formate din 84 de plante, în stadii diferite de dezvoltare, peste 220 de semințe de canabis, aproximativ 4 kilograme de muguri de canabis, ulei de canabis și turte de canabis.

„La data de 15.06.2023, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București, fiind identificate și ridicate, 3 culturi de canabis indoor, formate din 84 de plante, în stadii diferite de dezvoltare, peste 220 de semințe de canabis, aproximativ 4 kilograme de muguri de canabis, ulei de canabis și turte de canabis(…) Inculpații au înfiinţat și întreținut, într-un imobil din București, mai multe culturi indoor de canabis, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acestora, consumatorilor de pe raza  municipiului”, transmit reprezentanții DIICOT.

De asemenea, în locuințele celor doi au fost găsite și ustensilele necesare pentru creșterea, recoltarea, dar și prepararea drogurilor, care urmau să ajungă apoi la consumatori.


„Au fost depistate și ridicate ustensile pentru extragerea uleiului de canabis și prelucrare a hașișului, ustensile pentru recoltat, separat și mărunțit, aparatură de vidat pungi, 20 de butelii de dioxid de carbon și 100 de recipiente butan, aparatură și materiale necesare înființării, întreținerii și recoltării plantelor de canabis”, a comunicat DIICOT. În urma audierilor, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc.

Irlanda oferă subvenții persoanelor care vor să locuiască pe insule izolate