Simona Halep, șapte ani la rând în Top 10

„Mă simt foarte mândră”

Simona Halep, locul 2 WTA, a atins o nouă bornă în cariera sa, șapte ani de prezență continuă în Top 10 WTA. În plus, sportiva de 29 de ani se află pe locul 8 în toate timpurile din acest punct de vedere, de când se ține acest clasament computerizat, adică din 3 noiembrie 1975. Pe primul loc se află Martina Navratilova, care a avut 1.000 de săptămâni la rând în Top 10 WTA, urmată de Chris Evert, cu 746 de săptămâni, și de Steffi Graf, cu 625.

 Acum 7 ani mi-am făcut debutul în Top 10! 346 de săptămâni mai târziu sunt încă acolo! Ce călătorie frumoasă și sălbatică a fost. Mă simt foarte mândră de această serie și încântată de ceea ce urmează

Simona Halep pe contul de pe Instagram

Intrarea în acest top a fost făcută în urmă cu 7 ani, la turneul de Grand Slam de la Australian Open, unde Simona Halep a ajuns până în faza sferturilor de finală. Doar două luni mai târziu după acel final de ianuarie, Simona Halep a urcat în Top 5, iar la Roland Garros a jucat prima finală de Grand Slam, cu rusoaica Maria Sharapova.

De-a lungul carierei, Simona Halep – fost lider mondial, timp de 64 de săptămâni – a câștigat două trofee de Grand Slam, în 2018 la Roland Garros, respectiv în 2019, la Wimbledon.

„Am căutat perfecțiunea, asta cu siguranță. Dar, în același timp, știu că perfecțiunea nu există. Așa că mi-am putut accepta imperfecțiunile de mai multe ori și am făcut tot ce am putut să fiu cât mai aproape de perfecțiune. Poate că tinzând mereu către perfecțiune, asta m-a făcut să îmi împing limitele cât mai departe”, a declarat Simona Halep pentru WTA.

Altfel, Simona Halep se află în Australia, la Adelaide, unde se pregătește pentru debutul în sezonul competițional din 2021. Într-un turneu demonstrativ, Simona Halep va juca, vineri, cu australianca Ashleigh Barty, liderul mondial.

Citește și: Sorana Cîrstea, în carantină două săptămâni