Artiștii au iar mare nevoie de ajutor financiar de la Guvern, reprezentanții industriei de spectacole din România susținând că au fost mințiți de către Ministerul Culturii în timpul negocierilor privind acordarea unui ajutor de stat.

Ajutorul urma să vină ca fonduri suplimentare pentru sectorul cultural afectat de pandemie. Negocierile, discuțiile și tratativele au ținut mai multe săptămâni, dar, în cele din urmă, ministerul nu a fost de acord cu propunerile reprezentanților.

Aceștia au decis joi organizarea unei conferințe de presă pentru a face publice atât nemulțumirile, cât și rezultatul nefavorabil al negocierilor cu Ministerul Culturii.

Rezultatul lunii ianuarie 2021: artiștii nu beneficiază de schema de ajutor pentru sectorul cultural.

Rezultatul lunii decembrie 2020: mai mulți artiști dintre cei care au semnat scrisoarea prin care solicită includerea în schema de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural au publicat pe rețelele de socializare imagini din destinații exotice precum Mexic, Tanzania sau Dubai.

Au bifat destinații exotice, dar se declară șocați de declarația ministrului Culturii

Daniel Klinger, unul dintre reprezentanții industriei de spectacole din România, a declarat că mai mulți artiști au decis să iasă public și să anunțe eșecul negocierilor. De asemenea, cererea le-a fost respinsă, iar reprezentanții s-au declarat indignați de PR-ul Ministerului Culturii care a spus că a rezolvat problemele din domeniu.

Am fost șocați de declarația ministrului Culturii care a spus că după 15 runde de negocieri a reușit să găsească o soluție… Practic, ei au reluat o schemă de ajutor din noiembrie care atunci a dus la protestele de anul trecut. Ministrul a mai spus că artiștii au întârziat aplicarea măsurilor. Noi suntem nemulțumiți”, a declarat Daniel Klinger, potrivit Mediafax.

O schemă de ajutor a cerut și Tudor Chirilă

Și cum doleanțele nu există fără vocea lui Tudor Chirilă, acesta a reiterat nemulțumirile din anul 2020, declarând că artiștii nu au nevoie de bani pentru proiecte viitoare, ci au nevoie de bani pentru ce nu s-a putut întâmpla, pentru tot sectorul cultural, care să includă toți actorii sectorului cultural.

Chirilă a concluzionat că tot ceea ce se întâmplă este revoltător și că artiștii au fost mințiți de ministrul Culturii.

Citește și: Cum și unde și-a sărbătorit Piersic ziua de naștere

Foto