Sursă foto: Facebook/Radio Eco Natura
Sursă foto: Facebook/Radio Eco Natura

Săptămâna aceasta, până pe 15 octombrie, Caravana ECOTIC este prezentă în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca.

Acțiunea este desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Caravana ECOTIC și rolul ei în reciclarea materialelor reciclabile

Muzeul mobil al deșeurilor de echipamente electrice și electronice, Caravana ECOTIC reprezintă o incursiune în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv, îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate, prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente”, se arată în comunicatul publicat, pe pagina de Facebook, de Radio Eco Natura.

Clujenii primesc premii instant, dacă respectă procesul de reciclare

Potrivit comunicatului, clujenii pot preda deșeurile electrice la Caravana ECOTIC, amplasată în Piața Mihai Viteazu, până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00.

De asemenea, sâmbătă, 15 octombrie caravana va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 16:00.

O altă variantă la îndemâna oricui: comanda telefonică

Pentru preluarea gratuita a deșeurilor electrice voluminoase (peste 50 e kg) de la domiciliu, locuitorii din Cluj-Napoca pot face o comandă către ECOTIC Transilvania – 0747.326.842. Serviciul de preluare de la domiciliu este disponibil permanent în Cluj-Napoca.

Pentru fiecare predare de deșeuri electrice cetățenii vor primi un premiu instant.

“Caravana ECOTIC” este o expoziție mobilă a deșeurilor electrice, de becuri și de baterii. De asemenea, este un instrument de comunicare interactiv cu publicul larg și facilitează, în special, comunicarea cu copiii.