Colectare deseuri
Colectare deseuri. Sursa foto:consultanta de mediu

Autoritățile din Iași au luat măsuri pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor. Astfel, în apropierea pubelelor din toate cartierele municipiu au fost amplasate 250 de camere de supraveghere, potrivit stirileprotv.ro.

Imaginile cu ieșenii necivilizati ajung la Poliția Locală

Reprezentanții firmei de salubritate pot vedea, cu ajutorul camerelor, dacă deșeurile sunt colectate în mod corect în tomborenele de culoare roșie, galben și verde, imaginile cu persoanele care nu respectă regulile fiind transmise ulterior la Poliției Locale.

„De multe ori nu înţelegem că a colecta separat este o obligaţie. Sunt și cetățeni care cred că dacă şi-au făcut curăţenie în casă, rezultatul acestei curăţenii trebuie să o arunce pe dealuri, în păduri sau lângă punctele gospodăreşti, ceea ce este un comportament necorespunzător.”, a declarat Cătălin Neculau, director Salubris Iași.

Gradul de colectare selectivă a deșeurilor în Iași, doar de 15 %

La nivelul municipiului Iași, gradul de colectare selectivă este de doar 15%, în timp ce la nivelul României depășește puțin peste 11%, motiv pentru care țara noastră riscă o amendă din partea Uniunii Europene. Polițiștii locali din Iași au aplicat în primele opt luni ale acestui an un număr de 715 sancțiuni, în valoare totală de 350.000 de lei, cele mai multe dintre ele fiind înregistrate la sfârșitul săptămânii.

„Amenzile sunt foarte mari, de la 200 până la 2.500 de lei, la persoanele juridice amenda este mult mai mare.”, a declarat Liviu Zanfirescu, director general Poliția Locală Iași.

Întârzieri la plata recenzorilor, după o lună de zile de la terminarea recensământului