Foto: Digi24
Foto: Digi24

În cursul zilei de miercuri, ministrul Educaţiei a făcut anunțul potrivit căruia suma de 530 de milioane de lei destinată burselor elevilor va fi cuprinsă în bugetul de stat pe acest an, conform Agerpres.

Sorin Cîmpeanu a menționat că este public ce a cerut de mai mult timp, într-un cuantum de 530 de milioane de lei. Acest lucru înseamnă un cuantum dublu faţă de cele 270 milioane de lei cât au fost bursele elevilor în întreaga ţară, din care 135 de milioane de lei doar în Bucureşti.

Cîmpeanu: ”O situaţie foarte gravă”

Referitor la suma destinată elevilor, ministrul Educației a explicat că este sigur că suma de 530 de milioane de lei va fi cuprinsă în buget.

Deci, o situaţie foarte gravă. Cei 270 de milioane de lei au provenit exclusiv din bugetele autorităţilor locale.

De data aceasta, răspunsul este da. Sunt absolut convins că cel puţin 530 de milioane de lei destinaţi din bugetul de stat burselor elevilor prin autorităţile locale vor fi cuprinşi în buget”, a explicat Cîmpeanu.

Recuperarea materiei pierdute de elevi

În ceea ce privește pandemia, cursurile suspendate sau dificultățile întâmpinate de elevi pe parcursul perioadei de predare online, Sorin Cîmpeanu a precizat că este în lucru metodologia de derulare a acestui program.

Astfel, Cîmpeanu a conclus că se lucrează la metodologia care trebuie să apară conform ordonanţei de urgenţă în termen de 15 zile de la publicare. De asemenea, ministrul Educație a insistat asupra faptului că recuperarea, care este prevăzută pentru o durată de patru luni, trebuie să înceapă cât mai rapid posibil.

Adunând la data de 5 februarie 15 zile, până pe 20 februarie, cel mai târziu, va fi promovată această metodologie prin ordin de ministru. Este un aspect destul de important recuperarea pierderilor suferite pe parcursul perioadei de predare online. Practic, acest proces pot spune că a început deja, pentru că el începe cu evaluarea pierderilor de către profesori, pentru a estima numărul de ore, pentru ca mai apoi acest număr de ore să fie plătit din acest program naţional”, a afirmat ministrul.

Citește și: Cîmpeanu o dă de gol pe Anisie: nu toți elevii au făcut școală online