Cîmpeanu o dă de gol pe Anisie: nu toți elevii au făcut școală online

„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii”, a spus ministrul Educației

În timp ce fostul ministru al Educației, Monica Anisie, împreună cu fostul premier, Ludovic Orban, spuneau că toți elevii fac școală online, acum câteva luni, noul ministru Sorin Cîmpeanu pare să-i contrazică pe cei doi, dându-i de gol – intenționat sau nu. Astfel, despre perioada care a trecut, Cîmpeanu spune că aproximativ 286.000 de elevi din România nu ar fi avut acces la mijloace la școală online, mulți dintre aceștia neavând internet sau vreun dispozitiv (computer, tabletă, telefon).

„Sunt 7203 şcoli în România, care trebuie să fie chestionate prin intermediul sistemului informatic integrat. În momentul de faţă, raportările la nivelul zilei de vineri sunt următoarele: 237.000 de elevi, respectiv 286.000 de elevi nu au avut acces la mijloace informatice, respectiv internet”, a spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu susține că are soluția: „Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale””

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că această situație trebuie remediată în cel mai scurt timp, întrucât dacă va continua în acest fel, elevii vor rămâne în urmă, fiindu-le foarte greu să recupereze. De asemenea, susține ministrul, s-ar fi identificat anumite surse de finanțare.

„Este esenţial să putem relua şcoala în format fizic pentru a evalua ce pierderi au înregistrat elevii, nu din perspectiva a ceea ce a predat profesorul, ci din perspectiva a ceea de a asimilat elevul. E nevoie de o identificare particularizată peste care să intervii cu acţiuni remediale. Am identificat sursele de finanţare a acţiunilor remediale”, a adăugat Cîmpeanu.

Citește și: Cîmpeanu vrea o situație clară a profesorilor care vor să se vaccineze

#News