Cîmpeanu vrea o situație clară a profesorilor care vor să se vaccineze

Deși coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a precizat că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare, cei din învățământ fiind incluși în a doua etapă a campaniei, ministrul Educației are o altă viziune asupra acestui aspect. Cîmpeanu nu exclude niciun scenariu pentru redeschiderea școlilor, considerând totodată că analiza în această privință trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia să luată de cei competenți în domeniu: Ministerul Sănătății, cei responsabili de vaccinare, cei de la Situații de Urgență și Ministerul Educației.  

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Totodată, Cîmpeanu a cerut inspectoratelor școlare și universităților o situație în legătură cu disponibilitatea de vaccinare a celor care lucrează în acest sistem, care ar putea fi inclusă în a doua etapă de vaccinare. Termenul limită până la care să fie transmise aceste date este de 15 ianuarie, ora 16.00.

Cursurile se reiau pe 11 ianuarie, chiar dacă nu și fizic. Potrivit calendarului școlar, semestrul al doilea va începe pe 8 februarie.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare

#News