Valeriu Gheorghiță: Redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare

Profesorii, în etapa a doua a campaniei de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că redeschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor, dar totodată a subliniat că personalul din învăţământ are prioritate la vaccinare, pentru că deserveşte o activitate esenţială.

„Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24. Astfel, cei care lucrează în învățământ și vor dori să se vaccineze vor intra în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Citește și: Angajații din învățământ nu prea se vor vaccinați

Sunt numeroase discuțiile cu privire la redeschiderea școlilor, fiind vehiculate două date, cea de 11 ianuarie, când se încheie vacanța de iarnă, dar și cea de 8 februarie, când începe semestrul al doilea.

Oricât de mult se dorește revenirea la școala „față în față”, noul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu consideră că data de 11 ianuarie  este „una prea din scurt”.

Reamintim că din 9 noiembrie, cursurile din învățământul preuniversitar a intrat în scenariul roșu, currsuri onlne, indiferent de incidența cazurilor de Covid din fiecare localitate în parte.

Citește și: Când va începe școala „față în față”

#News