Prefectul de Buzău, demisie de onoare

Leonard Dimian era susținut de fostul guvern

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, și-a anunțat luni demisia din funcție. „Am înțeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat”, a spus Dimian.

„Astăzi am decis să îmi anunț oficial demisia din funcția de prefect al județului Buzău. Este o demisie de onoare! Am înțeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat”, a scris, luni, pe Facebook Leonard Dimian.

Acesta a precizat că pandemia de Covid-19 a fost provocarea mandatului său de prefect al județului Buzău. „La câteva luni după ce am fost învestit prefect, în luna martie 2020, județul nostru înregistra primele cazuri pozitive de SARS CoV-2. De atunci, cea mai multă energie și implicare au fost canalizate către măsurile menite să protejeze populația județului de acest temut virus. Consider că prin eforturile depuse și prin măsuri uneori mai dure, am reușit să ținem în frâu răspândirea bolii și, iată, că noul an găsește județul nostru într-un scenariu verde, dacă ne raportăm la numărul de îmbolnăviri/1000 locuitori. Pe lângă pandemie, activitatea de la Instituția Prefectului mi-a adus și alte provocări. Am organizat, în condiții speciale, două runde de alegeri: locale și parlamentare”, a mai scris Leonard Dimian.

Dimian a fost învestit prefect în decembrie 2019, după ce anterior fusese subprefect al județului Buzău.

Citește și: Fostul subprefect al Brăilei se ține de șotii pe Facebook

#News