Decizia Coaliției: Candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL

Coalitia a decis retragerea candidaturii lui Cătălin Cârstoiu

Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București, potrivit stiripesurse.ro.

Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov.

Coaliția PSD- PNL a decis retragerea candidaturii lui Cătălin Cârstoiu și depuneri de candidaturi separate la funcția de primar general al Capitalei. De asemenea , vor fi depuse și liste separate de consilieri pentru Consiliul General al Municipiului București. Candidații la Sectoare vor fi comuni și la fel listele pentru Consiliile Locale de sector vor fi comune. Numele candidaților la primării și Listele cu consilierii locali propuși se pot depune la birourile electorale până în 29 Aprilie ora 24.00).

⁠Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București. ⁠Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale.

Decizia a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare începută luni, în jurul orei 10,00, care a durat mai bine de 13 ore. Discuţiile au avut ca temă o analiză privind continuarea susţinerii candidaturii doctorului Cătălin Cârstoiu la funcţia de primar general al Capitalei. Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă privind starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cârstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată. În cadrul reuniunii, lui Cătălin Cârstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, dar acesta a spus că decizia aparţine Coaliţiei.

Călătorii gratuite cu trenul în Europa, pentru tinerii din România, prin intermediul programului Discover