Odată cu prima ninsoare din București, Primăria Sectorului 5 intervine pentru deszăpezire, restabilirea căilor de acces la normal și îndepărtarea gheții care împiedică circulația mașinilor și a pietonilor. Centrul de Comandă de Iarnă al Primăriei Sectorului 5 are peste 40 de vehicule și 125 de muncitori la sol.

Primăria Sectorului 5, prin City Managerul Rareș Hopincă, a anunțat sâmbătă că peste 40 de vehicule au fost dislocate pe drumurile principale și străzile adiacente din sector, acestea rămânând la sol în șase puncte fixe. „Am convocat Centrul de Comandă de Iarnă pentru a evalua intervențiile de aseară și pentru a ne pregăti pentru cele de astăzi, mâine și luni. Suntem în alertă 24/7 și lucrăm la combaterea gheții negre și a zăpezii!” a spus Hopincă, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sector 5.

Acesta a mai precizat că s-au făcut intervenții la 16 adrese unde au fost semnalați copaci căzuți. „Peste 40 de utilaje (pluguri şi sărăriţe) au acţionat pe drumurile principale şi străzile adiacente din Sectorul 5. Acelaşi număr de utilaje rămân în teren, în 6 puncte fixe, de unde se pleacă pe traseu. Totodată, de la primele ore ale dimineţii, 125 lucrători ai Societăţii Salubrizare Sector 5 S.A. au degajat trotuarele, căile de acces şi staţiile STB. În intervenţiile de până acum s-au folosit peste 350 de tone de material antiderapant. Din cauza zăpezii şi a vântului puternic, am intervenit la 16 adrese, unde cetăţenii au semnalat arbori căzuţi. Colegii noştri au degajat carosabilul şi căile de acces în cel mai scurt timp”, a adăugat City Managerul Primăriei Sectorului 5, Rareș Hopincă.

Pentru iarna 2022-2023, Primăria Sectorului 5 are pregătite 54 de autovehicule de ultimă generație (39 de pluguri de zăpadă, dintre care 27 au împrăștiatoare de sare, vehicul folosit pentru împrăștierea materialului antiderapant).