Sute de turiști germani, blocați cu mașinile pe un drum forestier afectat de ploile abundente

Este vorba despre drumul care face legătura între Câmpul lui Neag și Herculane, unde s-au blocat 110 mașini în care erau peste 200 de persoane.

 Sute de turiști germani, veniți într-o expediție în țara noastră, au rămas cu mașinile blocate pe drumul care face legătura între Câmpul lui Neag și Herculane, afectat de ploile abundente. Într-o postare pe Facebook, Salvamont România anunța că e vorba despre 110 mașini în care s-ar afla peste 200 de persoane. un elicopter fiind trimis în zonă după ce a fost făcut apelul la 112, transmite ISU Hunedoara, potrivit digi24.ro,

Drumul care face legătură între Câmpul lui Neag și Herculane este asfaltat doar câțiva kilometri, restul fiind o porțiune de zeci de kilometri de drum forestier.

 

„Elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A – tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța blocarea unui convoi format din mai multe autoturisme”, transmite ISU Hunedoara.


Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj și ISU Hunedoara, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Romane. 

„Facem precizarea că zona este una fără semnal gsm, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate. În urmă cu puțin timp, echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, ocupanții nu prezintă probleme medicale”, precizează ISU Hunedoara.

„Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont. Salvamontiştii din judeţele Gorj si Caraş Severin au fost alertaţi cu privire la existenta unor maşini blocate pe şoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraş Severin. Nimic spectaculos păna aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost maşini şi oameni blocaţi, dar acum situaţia întrece orice închipuire, este vorba de 110 maşini şi peste 200 de persoane”, a anunţat Salvamont România.

3 iulie 2023, cea mai călduroasă zi înregistrată până acum de meteorologi la nivel mondial