Sursa foto: Travel.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români care vor să călătorească în Bulgaria sau să traverseze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia pe perioada lunii august să folosească toate punctele de frontieră bulgare deschise circulaţiei rutiere internaţionale, potrivit romaniatv.net.

Potrivit MAE, măsura este recomandată pentru evitarea timpilor mari de aşteptare

MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în sau prin Republica Bulgaria să aibă suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi să păstreze în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmele româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri sunt sfătuite să ia măsurile corespunzătoare pentru organizarea itinerariilor de deplasare, ținând cont de posibilitatea apariției unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei, dar și pentru asigurarea necesarului de apă şi alimente pentru persoanele transportate. Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să respecte  regulile de circulaţie rutieră, în special regimul legal de viteză admisă în localităţile din Republica Bulgaria, dar şi în afara acestora, respectiv drumuri naţionale şi autostrăzi.

Potrivit MAE, este important ca şoferii români să cumpere din timp vinietele electronice şi să achite taxele de drum de tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria

Informaţii detaliate atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru firmele de transport sunt disponibile la www.bgtoll.bg/ro,  privind vinieta electronică şi taxele de drum tip TOLL și respectiv la www.mvr.bg/gdgp,  privind situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare, pe aplicaţia gratuită LIMA http://lima.api.bg/, pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructură Rutieră”: www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop, privind starea actuală a drumurilor.

Cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Cum recunoști un român în Bulgaria, fără să-l auzi vorbind