Locatarii unui bloc, amenințați cu amenzi dacă nu fac curățenie în jurul imobilului

Este vorba despre curățarea spațiului verde, reparații la exteriorul blocului și la gard

Un anunț afișat la intrarea unui bloc din Cluj Napoca a devenit viral pe internet. Locatarii sunt amenințați cu amenzi dacă nu participă la curățenia din jurul blocului, asociația de proprietari susținând că sunt obligați prin lege să o facă. Anunțul prevede că toți locuitorii blocului, proprietari sau chiriași, trebuie să participe la curățenia din jurul blocului, potrivit ziare.com.

Este vorba despre curățarea spațiului verde, reparații la exteriorul blocului și la gard

În caz contrar, locatarii vor fi amendați cu 40 de lei. Unii  locatari cred  că este datoria asociației să se ocupe de curățenie, respectiv să angajeze pe cineva să o facă. Alte persoane au susținut inițiativa, spunând că toți oamenii care locuiesc în bloc ar trebui să se îngrijească de spațiul din jurul clădirii. „Ce e legal prin asta? Clasic românească. Bisniss”

„Curățenia este datoria asociației, nu a fiecărui proprietar în parte. Vecinul de la ultimul etaj nu are treaba cu gradina, el doar plătește întreținere cu părțile comune. Tot așa, cel de la parter nu are treabă directă cu acoperișul, ci doar cotizează la plata reparațiilor (adică îngrijește indirect)”; „În zone mai „civilizate” sau cartiere noi avem firme de curățenie ce fac asta. Dar no dacă ai „privilegiul” sa locuiești în bloc vechi cu o grămadă de nostalgici după munca patriotică din comunism asta pățești”, au comentat mai multe persoane pe o rețea socială.

Doi sirieni reținuți preventiv după ce unul dintre ei ar fi profesat ilegal ca medic stomatolog la un cabinet din București