Dan Tudorache

Primăria Sectorului 1 al Capitalei, împreună cu firma care s-a ocupat de documentația necesară Planul Urbanistic Zonal Coordonator al sectorului în cauză, solicită Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice emiterea de urgență a avizelor necesare acestuia. Reprezentanții Primăriei Sectorului 1, cât și firma menționată anterior sunt de părere că orice întârziere nejustificată nu face decât să aducă prejudicii administrației locale. De asemenea, aceste avize sunt așteptate de foarte mult timp, întârzierea lor nefiind explicată în vreun fel.

„Putem afirma cu certitudine faptul că orice întârziere în ceea ce priveşte avizarea documentaţiei de urbanism pentru Sectorul 1 se traduce într-un prejudiciu adus administraţiei publice locale, prin imposibilitatea de a beneficia de veniturile provenind din taxele şi impozitele generate de investiţiile a căror realizare depinde de avizarea Panului Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 1”, au transmis reprezentații firmei.

În spiritul celor spuse mai devreme, reprezentanții firmei au mai declarat: ”Nu sustinem puzul coordonator in integralitate pentru că nu cunoaştem detalii din alte zone, ci susţinem doar ceea ce cunoaştem: Cartierul Padurea Băneasa”, afirmă aceștia.

Primarul Sectorului 1 dă asigurări că nu se urmărește tăiarea copacilor din Pădurea Băneasa

La rândul lui, siderat de această situație de neiertat, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a declarat că: „Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, a declarat atunci primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

PUZ S1

Citește și: PUZ Sector 1, contestat de USR. Tudorache: A „desfigurat” adevărul!

#News