Marcel Ciolacu

Într-un editorial semnat la Digi24, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu ne anunță că s-ar fi descoperit o nouă specie de dinozauri, în formă liberală. Cu toate că PNL ar fi fost, prin doctrina de partid, responsabil să apere drepturile și libertățile cetățenești, iată că, în opinia lui Ciolacu, lucrul acesta nu se întâmplă. Astfel că, tot potrivit liderului PSD, PNL ar fi devenit un fel de Tiranosaurus Lex.

„Economia se stinge la terapie intensivă, fiindcă măsurile de relansare au ajuns într-un coș de gunoi după sindrofia de pe terenul de golf. Nu c-ar mai fi crezut cineva că plouă cu miliardele de euro promise de Guvern, dar să nu reusești să operaționalizezi o singură masură din cele câteva zeci copiate de la PSD, asta da contra-performanță – chiar și pentru PNL! Seniorilor nu li se măresc pensiile cu 40%, în schimb, sunt obligați în continuare să dea lunar bani grei pe măștile obligatorii, căci cele gratuite, promise de Executiv, nici acum n-au ajuns la ei. Cât despre dublarea alocațiilor, șefii PNL sfidează public recunoscând că nu vor respecta legea, în ciuda deciziei CCR. Asta înseamnă domnia legii și respectul față de români!”, a scris Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Iar PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esența sa, apărătorul drepturilor și libertăților civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex”

Și-apoi, tot Marcel Ciolacu continuă cu: „De fapt, Iohannis și Orban se poartă tot mai des ca niște democrați asimptomatici. Nu se mai consultă cu nimeni, nici gând să-și asculte cetățenii, nu se mai jenează să susțină abuzuri grosolane. Pentru ei, pandemia este anotimpul perfect în care își pot masca afacerile de partid fără să le pese de principii precum transparență, consultare publică, responsabilitate civică. Iar PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esența sa, apărătorul drepturilor și libertăților civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil să joace fără să crâcnească rolul stalinist al COVIDiotului util: în numele pandemiei, votează orice aberație i se transmite de la Cotroceni sau Victoria, chit că asta înseamnă negarea principiilor și valorilor liberalismului”.

Desigur, Marcel Ciolacu nu are cum să fie prea fericit. Legea carantinei a trecut, liberalii tot la guvernare sunt, iar poziția sa în PSD începe să se cam clatine de când o bună parte din social democrați au trecut de partea lui Teodorovici, un specimen un pic mai incisiv și mai aproape de vechile metehne social democrate, cele de pe vremea răposatului politic, Liviu Dragnea. Așadar, face și Ciolacu ce poate, în speranța că acei colegi pe care încă nu i-a convins vor înțelege că soluția tot la el este.

„Transpus în termenii sanitari ai momentului, puterea liberală a fost infectată cu virusul autoritarismului și refuză orice tratament. În asemenea situație, singurul vaccin eficient în democrație este moțiunea de cenzură, prin care să-l trimitem în izolare la domiciliu pe marele pacient al politicii românești”, adaugă Ciolacu.

Citește și: Ponta se mândrește cu prietenii lui: Tăriceanu, Teodorovici și Corlățean

#News