Petiție online pentru susținerea Spitalului din Sibiu

SJCU Sibiu este în mijlocului unui scandal amplu, un fost cadru medical acuzând că pacienții din secțiile ATI Covid sunt tratați inuman, find sedați și legați de paturi

O petiție online denumită „Stop atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Județean Sibiu” a fost publicată, miercuri, și a adunat peste 300 de semnături, din țară și străinătate. Autorii petiției spun că în urma dezvăluirilor anonime au de suferit doar pacienții. Concret, un cadru medical de la secția ATI din Spitalul Județean Sibiu a făcut acuzații grave la adresa politicii spitalului. Mai exact, acesta a acuzat  că pacienții suferinzi de Covid-19 ar fi legați de paturi cu feșe și ar fi sedați – totul pentru liniștea cadrelor medicale.

Semnatarii petiției spun că sunt dezamăgiți de atacul la adresa cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean Sibiu și cred că dezvăluirile fostului cadru medical, care, sub anonimat, aduce acuze grave de omor în masă asupra pacienților în secția ATI Covid „denotă încă o dată dorința unora de a destabiliza credibilitatea actului medical public de la Sibiu și nu numai”, fiind de părere că singurii care au de suferit sunt pacienții și încrederea acestora în medicii sibieni.

Riscul zilei de mâine? „Pacienţii care se vor teme şi mai mult să meargă la spitale”

„Subiectul s-a multiplicat rapid şi toţi doctorii din ţară, alături de asistente sunt vizaţi. Cine va avea de suferit… Astăzi: toţi medicii şi restul cadrelor medicale din Sibiu şi România. Mâine: pacienţii care se vor teme şi mai mult să meargă la spitale. Rezultatul? Al treilea val COVID va genera pacienţi nevaccinaţi care se tratează acasă. Ne aflăm în plină pandemie și în loc să fim uniți și să sprijinim cadrele medicale ale Spitalului, care luptă zi de zi de un an de zile cu acest virus nou ucigaș, riscându-și propria viață, ne trezim în fața unui proces public tipic Evului Mediu, în care unii acuză fără dovezi și fără cunoștințe în domeniul medical”, spun semnatarii petiției online.

Ei fac apel la populație să susțină cadrele medicale și să își aducă aminte fiecare de rudele și prietenii salvați de-a lungul timpului.

Citește și: Procurorii s-au autosesizat în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent din Sibiu