Arkansas va interzice avorturile – cu o excepție

Singura excepție de la regulă: „salvarea vieţii mamei în caz de urgenţă medicală”. Excepția nu se aplică în cazul incestului sau a violului

Statul american Arkansas a adoptat, în cursul zilei de ieri, o lege controversată care interzice avorturile, chiar și în cazul în care sarcina este rezultatul unui viol sau al unui incest. Mai exact, Arkansas încearcă să forțeze mâna Curții Supreme a Statelor Unite ale Americii să anuleze o hotărâre din anul 1973, prin care femeilor li se acorda dreptul de a renunța la sarcinile nedorite, relatează Agerpres.

„Scopul acestei legi este să pregătească terenul pentru ca Curtea Supremă să anuleze jurisprudenţa actuală”, a afirmat în mod deschis guvernatorul statului Arkansas.

Guvernatorul Asa Hutchinson, susținător al interzicerii avortului în Arkansas
Guvernatorul Asa Hutchinson, susținător al interzicerii avortului în Arkansas

Există, totuși, și o mică excepție de la regulă: „salvarea vieţii mamei în caz de urgenţă medicală”, a mai anunţat guvernatorul Asa Hutchinson, un mare susținător a interzicerii avortului.

Legea anti-avort va intra în vigoare în Kansas la vară

Controversatul proiect va putea fi pus în aplicare abia de la vară. Cu toate astea, o cunoscută organizație pentru apărarea drepturilor civile, ACLU, a declarat că are de gând să atace această lege în instanță.

Cu toate că America este cunoscută ca țara tuturor posibilităților, epoca Donald Trump a scos la iveală faptul că nu toți americanii sunt susținători ai libertăților personale, deci, nici a drepturilor omului, conservatorismul religios câștigând din ce în ce mai mult teren în statele americane.

Citește și: Polonia a interzis avorturile