Când va începe școala „față în față”

Cel mai probabil, revenirea fizică va fi din semestrul al doilea

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat pentru Știrile ProTV că întoarcerea la școală, imediat după încheierea vacanței de iarnă, adică pe 11 ianuarie este puțin probabilă, considerând termenul ca fiind unul prea scurt.  

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei, conform Ştirileprotv.

Totodată, Cîmpeanu a solicitat o situație, la nivelul țării, cu privire la notarea elevilor.

„Se apropie finalul semestrului 1. Există pericolul neîncheierii mediilor pentru un număr mare de elevi. Am cerut o situaţie în acest sens cu termen pe 11 ianuarie care să fie o radiografie reală completă a elevilor pe fiecare judeţ”.

Conform calendarului şcolar, elevii sunt în vacanţă până pe 11 ianuarie când vor relua cursurile, cel mai probabil online, urmând ca pe 30 ianuarie să intre din nou în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână, până pe 8 februarie.

Reamintim că de pe 9 noiembrie, școlile din întreaga țară (indiferent de incidența cazurilor Covid) au intrat pe „scenariul roșu” (cursuri online). Totodată, așa cum au fost făcute precizări, atât de către autoritățile din România, cât și cele din alte state europene, „focarele” și problemele nu sunt la nivelul școlilor, cât în afara acestora, la poarta școlilor – unde nu sunt respectate măsurile, precum și pe drumul la și de la școală, respectiv, în mijloacele de transport în comun.

Citește și: Școala față în față, abia în februarie
#News