Angajații din învățământ nu prea se vor vaccinați

56% dintre repondenții unui chestionar făcut de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” nu își doresc să fie vaccinați antiCovid

Campania națională de vaccinare împotriva Covid 19 va începe în 27 decembrie, cu imunizarea a 5.000 de cadre medicale de la 10 unități spitalicești. În acest context, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară. 

Potrivit acestui chestionar a reieșit că mai bine de 56% dintre repondenți nu își doresc să se vaccinze împotriva Covid 19. Acesția, conform strategiei naționale de vaccinare, coordonată de medicul Valeriu Gheorghiță, ar urma să intre a a doua etapă a campaniei de imunizare.

O altă întrebare din chestionar a fost cu privire la momentul revenirii la cursurile „față în față”. 43,2%  sunt de părere că școala ar trebui reluată înaintea campaniei de vaccinare, 41,4%, după finalizarea acestei campanii, iar 15,4% – în timpul campaniei.

Totodată, un procent foarte mare dintre repondenți sunt de acord cu reluarea cursurilor, încă din ianuarie, pentru elevii din clasa pregătitoare și pentru clasele I-IV, adică 75,7%.Tot un procent mare este și pentru redeschiderea grădinițelor, 73,1%.

La întrebarea „În ce zonă predați?“ 49% dintre repondenți au spus că sunt din municipii cu peste 15.000 de locuitori plus Municipiul București; 21,7% predau într-un oraș; 29,3% în comune și sate.  

Vezi aici chestionarul FSE „Spiru Haret”

Școli în siguranță, abia în aprilie

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat, la emisiunea „În fața ta” că la școală, activitatea este foarte bine organizată, cel puțin pentru copiii mici și că riscul de expunere al acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activitățile din afara școlii – transport în comun, parc sau alte activități.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Gheorghiță: „Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară”

#News