50 de magazine Auchan din toată ţara au fost amendate cu 750.000 de lei.

Motivul: mai multe nereguli constatate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), scrie Mediafax.

14 unități au fost închise temporar

Inspectorii ANPC au făcut în cursul ultimei luni o serie de controale în magazinele lanţului de hipermarketuri Auchan. Aceștia au dorit să verifice dacă, la nivelul întregii țări, este respectată legislaţia în vigoare.

Potrivit unui comunicat al ANPC, citat de sursa amintită, au fost controlate 50 de magazine. Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 93 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 750.000 de lei.

Ba mai mult, inspectorii au dat și 11 avertismente, dispunând oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.

În 14 unități ale lanțului Auchan a fost oprită temporară activitatea, până la remedierea deficienţelor.

Nereguli peste nereguli în magazinele Auchan

Printre neregulile constatate se numără: comercializarea unor produse expirate, a unor legume şi fructe depreciate calitativ, cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundenţă, folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar şi deficienţe de etichetare a produselor alimentare.

De asemenea, au fost depistate abateri privind regimul promoţiilor și afişarea preţurilor unor produse.

„Am fost acuzaţi că facem prea multe controale dedicate unor lanţuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteţi respectaţi. Din România nu trebuie doar luaţi bani, mai trebuie şi investit! Trebuie făcută curăţenie, ca de Paşti, ca şi cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că aşa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Citește și Finlanda va interzice intrarea turiștilor ruși începând cu miezul nopții