Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi marţi pe partea de sud-vest a ţării

Meteorologii anunță o schimbare majoră a vremii, după câteva zile cu temperaturi de primăvară. În Moldova și în Transilvania temperaturile vor fi foarte scăzute, în timp ce în zonele din sud-vest se vor menține temperaturi de primăvară, potrivit .stiripesurse.ro.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi marţi pe partea de sud-vest a ţării deoarece masa de aer cald va fi cantonată spre partea de sud-vest unde se mai aşteaptă temperaturi până spre 23 de grade Celsius.

În schimb, în restul ţării se răceşte semnificativ, mai ales prin partea de nord a Moldovei unde  se aşteaptă temperaturi de 6-7 grade, dar şi în estul Transilvaniei, unde temperaturile maxime vor fi undeva la 9 grade. Din punct de vedere al aspectului termic pentru intervalul următor, pentru zilele următoare, va fi o vreme mai rece, deosebite de rece, decât ar trebui să avem la această dată deoarece temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 18 grade faţă de ceea ce ar trebui să avem acum şi anume maxime de peste 20 de grade. „Mare atenţie la nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi deoarece în partea de nord, centru şi nord-est, temperaturile vor fi uşor negative, până spre -4 grade în zona depresionară, unde pe măsură ce cerul se degajă de nori vor fi întrunite condiţiile de apariţie a brumei”, a declarat Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Consumul frecvent de cartofi prăjiți crește riscul de depresie