Apar iPhone 14 și Apple Watch Series 8

Prețul noului iPhone 14 ar putea ajunge la 1.700 de dolari

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Devenit deja o tradiție pentru pasionații de gadget-uri, evenimentul de toamnă organizat de Apple este programat să înceapă miercuri la ora 20.00 (ora României).

La ediția din acest an, gigantul american din domeniul electronicelor de consum va prezenta publicului din întreaga lume noile telefoane iPhone 14 și o nouă generație de ceasuri inteligente.

Noile telefoane vor fi mai scumpe

Luând în calcul situația economică globală, specialiștii estimează că Apple va adăuga 100 de dolari la prețul noului iPhone 14, acesta putând ajunge la 1.700 de dolari. Totuși, banii în plus vor fi justificați de un procesor mai puternic și, speră analiștii, o baterie cu o autonomie crescută.

Informații neoficiale susțin că vor fi îmbunătățiri importante la fotografia pe timp de noapte, precum și că noul telefon Apple va renunța la notch în schimbul unor decupaje în ecran pentru camera frontală și senzorul TrueDepth pentru Face ID.

De altfel, se pare că gigantul din Silicon Valley nu va mai produce modelul Mini pentru iPhone 14, ci doar variantele standard și Pro.

Modele Pro pentru ceasurile smart

În afară de iPhone 14, Apple va prezenta și Apple Watch Series 8. Noua generație a ceasului inteligent ar putea include un senzor pentru măsurarea temperaturii pielii.

Vestea cea mare pentru pasionați constă însă în lansarea unui model Pro, cu ecran mai mare și cu mai multe funcții, spun specialiștii.