Curent electric
Curent electric . Sursa foto: economedia.ro

Demers inedit în Marea Britanie, ca reacție la majorarea prețului energiei electrice.și la creșterea cheltuielilor curente. Astfel, a fost lansată o campanie denumită „Don’t Pay”, prin care britanicii sunt îndemnați să nu mai plătească facturile de energie electrica, fiind adunate peste 170.000 de semnături, potrivit ziare.com.

Cei care au semnat s-au angajat să-şi anuleze plăţile de debit direct către companiile energetice, pe 1 octombrie, dată la care valoarea facturilor va crește substanțial

 Potrivit organizatorilor campaniei, susţinătorii nu vor mai plăti facturile la data de 1 octombrie dacă va fi adunat 1 milion de semnături înainte de termenul limită. Guvernul consideră mişcarea iresponsabilă, avertizând că ar putea costa consumatorii şi mai mulţi bani din cauza plăţilor întârziate. Mişcarea „Don’t Pay” a declarat, pe site-ul său, că această campanie este inițiată pentru a obţine ”o pârghie” temporară şi pentru a încuraja sprijinul guvernului. Organizatorii mișcării mai susțin că persoanele care fac plaţi în avans nu ar trebui să susțină mișcare deoarece sursele lor de alimentare ar putea fi oprite.

Autoritatea de reglementare a energiei din Marea Britanie, Ofgem, a anunţat luna trecută că va majora plafonul principal pentru facturile interne de energie cu 80%, din luna octombrie

Acest lucru va conduce la creșterea plății medii anuale a gospodăriilor la 3.549 lire sterline de la 1.971 lire sterline.

Activiştii pentru drepturile consumatorilor avertizează că din cauza majorării prețurilor la energie, milioane de britanici nu vor mai putea să își plătească facturile pentru gaze şi electricitate în această iarnă, End Fuel Poverty Coalition estimează că anul acesta 12 milioane de gospodării (42%) din Marea Britanie se vor confrunta cu sărăcia energetică, ceea ce înseamnă incapacitatea de încălzire sau răcire a caselor în mod corespunzător.

Riscul de migrene crește atunci când greutatea unei persoane nu se află între limitele sănătoase