Razboi
Razboi. Sursa foto: observatornews.ro

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean a făcut apel la reprezentanţii mass-media din întreaga lume să „spună adevărul teribil” că trupele lui Putin ucid copii „conștient și cinic”. Olena Zelenska a postat pe Instagram un mesaj în care îi acuză pe ruși că au ucis mai mulţi copii ucraineni din momentul în care armata rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie. Soția președintelui ucrainean a cerut oficialilor NATO să asigure o zonă interzisă de zbor pentru a „salva copiii”.

În fotografia postată pe Instagram de prima doamnă a Ucrainei este surprins momentul în care o familie de ucraineni îşi duce, pe braţe, la spital copilul de 18 luni care a fost omorât în urma bombardamentelor care au avut loc în oraşul lor.

Băiatul de 18 luni se numește Kirill. El a fost ucis în orașul Mariupol, din sudul ţării, după ce forțele ruse au bombardat cel de-al doilea oraș al Ucrainei la doar câteva minute după încetarea focului stabilită sâmbătă. Mama îndurerată a lui Kirill, Marina Yatsko, și iubitul ei, Fedor, au fost văzuți în timp ce îmbrățișau trupul neînsuflețit al fiului lor așezat pe o targă în orașul asediat.

Unele dintre cele mai cutremurătoare scene ale războiului de până acum surprind trupurile celor uciși care zac nemișcate pe marginea unui drum. Alături de ei sunt valizele pe care ucrainenii le-au luat cu ei, în speranța că vor călători în siguranță. Trei membri ai aceleiași familii s-au aflat printre cei uciși în atacul forțelor lui Vladimir Putin asupra oraşului Irpin, aflat la câţiva kilometri de Kiev.

Aproape 1.000 de copii au fost deja răniți, a anunțat Guvernului ucrainean. De asemenea, 331 de civili, inclusiv cel puțin 28 de copii, au fost uciși. Organizația Națiunilor Unite a afirmat că această statistică va trebui reajustată, deoarece zonele rezidențiale devastate sunt percheziționate amănunțit.

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis recent un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Ea se află într-o locație secretă, împreună cu cei doi copii.

Olena Zelenska a transmis un mesaj tulburător ucrainenilor, pe pagina personală de Instagram, în care îi felicită pentru curajul de care dau dovadă.

Soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenska, este una dintre țintele principale ale Kremlinului.

Soția președintelui Zelenski, mesaj tulburător: Ucraina, te iubesc!