Marea Britanie ia în calcul „mituirea” celor care refuză autoizolarea

Propunerea a venit după ce un sondaj realizat de guvernul englez a demonstrat că doar 17% dintre persoanele ce prezintă simptome efectuează testul, de teamă ca un eventual rezultat pozitiv să nu le influențeze veniturile în mod negativ

Marea Britanie pare să ia în calcul o compensație financiară de 500 de lire pentru fiecare cetățean britanic care se autoizolează la domiciliu, în urma unui test pozitiv Covid-19, relatează The Guardian. În cazul în care ar ajunge să fie adoptată de Guvernul Britanic, această măsură ar reprezenta un sprijin oferit de autorități tuturor celor forțați să se autoizoleze la domiciliu.

Studiul făcut de autoritățile din Marea Britanie confirmă necesitatea unei astfel de măsuri

Pe larg, în urma unui studiu realizat de autorități, s-a constatat faptul că mulți dintre cetățenii din Marea Britanie se tem să-și facă testul Covid-19, în momentul în care sesizează simptome caracteristice virusului, întrucât mulți dintre ei ar putea pierde bani în timpul cât stau acasă, în autoizolare. Vorbim desigur, despre acei britanici care nu lucrează în regim de telemuncă. În categorie ar mai putea fi incluși cei cu venituri mici, indiferent de tipul de muncă practicată de aceștia. Ei ar putea primi suma de 500 de lire sterline. Din schemă vor fi excluși, însă liber profesioniștii și comercianții cu amânuntul.

„Mituirea” locuitorii Marii Britanii ar putea costa Regatul aproximativ 453 de milioane de lire într-o singură săptămână, lunar vorbind de o sumă astronomică, de circa 2 miliarde de lire sterline.

Citește și: București: Restaurantele și teatrele vor fi redeschise. O parte dintre restricții, anulate