Dosarul „10 August” s-ar putea redeschide

În luna noiembrie a anului trecut, judecătorii Tribunalul Bucureşti amânau cererea transmisă de DIICOT

Tribunalul București a analizat, în cursul zilei de astăzi, posibilitatea redeschiderii dosarului „10 August”, anunță B1 TV. Solicitarea inițială venită din partea DIICOT se referă la redeschiderea anchetelor împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei, cei din perioada protestelor de amploare din București – Piața Victoriei.

La momentul respectiv, Jandarmeria a intervenit în forță înspre protestatarii pașnici, folosind grenade lacrimogene, tunuri de apă și gloanțe de cauciuc împotriva oamenilor care manifestau împotriva regimului politic condus, la vremea respectivă, de Liviu Dragnea. O parte dintre protestatari au fost arestați, în timp ce alții au ajuns direct la spital.

Anchetele „10 August” ar putea să o ia de la capăt

În cazul în care Tribunalul București va dispune reînceperea anchetelor aferente „10 August”, procurorii vor deschide o urmărire penală pentru abuz în serviciu împotriva colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorului Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelului Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarului-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii, din cadrul MAI, potrivit EpochTimes.

În luna noiembrie a anului trecut, judecătorii Tribunalul Bucureşti amânau cererea transmisă de DIICOT, de a redeschide dosarul violențelor din acea dată fatidică, întipărită pentru vecie în mințile românilor, ce vizează anchete de amploare a șefilor Jandarmeriei din acea perioadă.

Citește și: 10 August, data aia din calendar pe care nu o uiți