Năsui: „Am trecut de jumătate din dosarele de analizat pentru Măsura 2”

Dosarele sunt în curs de procesare, ori chiar procesate, anunță ministrul Economiei

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunțat, în această seară, pe Facebook, că administrația pe care o conduce ar fi trecut deja prin jumătate dintre dosarele aferente Măsurii 2, mai exact fiind analizate, până în acest moment 12.887 de dosare care se află, fie în stadiul de clarificare, fie deja procesate. Măsura 1 și Măsura 2 se referă la situația gestionării economice, în contextul combaterii pandemiei de Covid-19.

Claudiu Năsui: „Pentru măsura 1, numărul dosarelor aflate în clarificare a scăzut simțitor”

Potrivit ministrului, aferent Măsurii 1 ar mai fi de clarificat aproximativ 350 de dosare, adăugând că „Numărul plăților efectuate pentru ambele măsuri vor crește imediat ce avem noul buget”, a spus Năsui, adăugând că până la stabilirea unui buget, îi este imposibil să dea curs plăților în valoare de „1/12 pe lună din bugetul anului anterior”.

Anunțul nu a provenit de la minister. Nu este aprobat de minister

Claudiu Năsui a menționat, de asemenea, că una dintre cele mai încărcate agenţii ar fi fost lovită de pandemie, lucru care a îngreunat, în mod vizibil, analizarea dosarelor.

„Avem o problemă cauzată de epidemie într-una dintre cele mai încărcate agenții, lucru care ne-a încetinit ușor față de ritmul din săptămâna anterioară. De asemenea, săptămâna aceasta am primit informații despre anunțul mincinos trimis către beneficiari. Anunțul nu a provenit de la minister. Nu este aprobat de minister. Și nu a contribuit decât la a mări starea de nervozitate din rândul antreprenorilor care, în mod perfect legitim, așteaptă banii pe care li i-a promis statul.”, a concluzionat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

În jur de 15.000 de firme, PFA plus alții au primit ajutoare de stat de circa 666 milioane de lei prin Măsurile 1 și 2, de granturi pentru capital de lucru, potrivit unei situației prezentate de la Ministerul Economiei, în luna decembrie a anului trecut.

Citește și: Năsui: „Tot ce am preluat voi duce la bun sfârșit”