Nicușor Dan remarcă legătura dintre bugetul local și campania de vaccinare

Mai multe atribuții pentru primarul general și viceprimari

Invitat la o emisiune tv, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat că, în opinia sa, ar fi nevoie de o uniformizare a procesului de vaccinare, întrucât, în momentul de față, ar exista discrepanțe între localitățile bogate și cele sărace, în contextul campaniei de vaccinare. Localitățile finanțează, în acest moment, campaniile de vaccinare din bugetul local propriu, astfel că unele dintre acestea ar putea rămâne în urmă. Ceea ce, în definitiv, înseamnă că toată țara ar putea suferi prin efectul de domino creat.

„Cred că este nevoie ca această chestiune să fie suportată de la nivel naţional, pentru ca e nevoie ca procesul de vaccinare să fie făcut uniform la nivel naţional şi evident că avem localităţi mai bogate şi localităţi mai sarace. Dacă lăsăm la nivelul bugetului local, o să avem dificultăţi în anumite zone”, a declarat Nicuşor Dan, la B1 TV, în cursul serii trecute.

Analiza lui Nicușor Dan: mai multe atribuții pentru primari și viceprimari

De asemenea, edilul a mai spus că are de gând ca, în timp, să schimbe atribuțiile actuale ale primarului general, însă și pe cele ale viceprimarilor, astfel încât aceștia să aibă mai multă libertate de mișcare. Un lucru care ar veni în beneficiul centățeanului, spune edilul.

„În ceea ce priveşte atribuţiile între primarul general şi primarii de sectoare, ceea ce am început noi este o discuţie la nivel de prietenie, dar cred că în timp o să ajungem definim mult mai clar competenţele pe ce înseamnă străzi, parcări, parcuri, zona socială şi atunci o să fie mai clar care sunt responsabilităţile. Inclusiv pentru cetăţeni o să fie mai simplu să ştie către cine să se adreseze pe anumite chestiuni”, a mai spus primarul General al Capitalei Nicuşor Dan, potrivit sursei citate.

Citește și: Nicușor Dan mizează pe un buget „realist” pentru PMB