Marie Brigitte Clotilde Armand Moroianu, pe scurt: Cotilde Armand, a fost de curând invitată în emisiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1TV, împreună cu principalul său contracandidat, actualul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache. Pusă în fața unor întrebări sensibile, aceasta ar fi mințit în răspunsurile sale, potrivit jurnaliștilor de la Lumea Politică.

Cei de la Lumea Politică remarcă, astfel, o neconcordanță între declarațiile candidatei USR la Primăria Sectorului 1 și fapte, după cum rezultă din achetele lor:

 • Marie Brigitte Clotilde Armand Moroianu a condus din Septembrie 2013 până în Martie 2017 Egis România, Bulgaria și Republica Moldova. Din Martie 2017 a fost avansată și s-a ocupat de întreaga Europă pentru aceiași firmă.
 • Firma Egis România, cea condusă de Clotilde, are sediul în strada Dionisie Lupu și este înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J40/5016/1996
 • În 2016, când Clotilde Armand răspundea numai de firma din România, Bulgaria și Republica Moldova s-a lansat programul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” finanțat de Banca Mondială
 • Firma Egis, condusă de Clotilde începe goana după contracte. Succesul raporta în materie îi determină pe francezi să o pună pe femeie să se ocupe de toată Europa din Martie 2017.
 • Cu Clotilde director de Dezvoltare pe întregul continent, Egis semnează în România contracte cu 19 primării. (Contract Arcani, Contract Mărășești). În total 19 contracte de acest gen sunt semnate.
 • Firma Egis România SA face „note conceptuale” pentru toate aceste primării. Prin notele conceptuale se solicită aproximativ 1,5 milioane de lei finanțare pentru construirea unor gropi de gunoi. (Daia, județul Giurgiu, Semlac, județul Arad, Tăureni, județul Mureș, Luna, județul Cluj, Arcani, județul Gorj, Saulia, județul Mureș, Pestisani, județul Gorj)
 • Notele conceptuale sunt identice. La toate se invocă factorul de risc „boala nou născutului albastru”. Cu aceleași cuvinte. (Arcani, Daia, Luna, Pestisani, Saulia, Semlac, Tăureni)
 • Egis România SA începe să factureze. Jumătate din bani la predarea notelor conceptuale copiate de la o primărie la alta. Ultima tranșă din bani se încasa după ce notele erau validate de minister. (Exemplu factura Egis)
 • O parte din primării primesc finanțare. Altă parte plâng după banii plătiți către firma condusă de Clotilde Armand. Pentru Egis urmează o nouă serie de încasări. Ea face Studii de Fezabilitate pentru primăriile care au avut noroc. (Devize Studiu comuna Luna, Studiu Fezabilitate Tăureni)
 • Un astfel de studiu mai aduce în visteria Egis câte aproape 40.000 de lei pentru fiecare primărie.
 • Lumea Politică află faptul că această boală are o incidență infimă. În anul în care Egis România SA scris notele conceptuale în România se înregistraseră numai 16 cazuri. Răspunsul Institutului de Sănătate Publică este devastator pentru firma lui Clotilde. Boala invocată în notele conceptuale ale Egis a fost scoasă din nomenclatorul Organizației Mondiale a Sănătății. – notează LumeaPolitică.

Citește și: Circ la conferința de presă a candidatei pentru Sectorul 1, Clotilde Armand

#News