Ești în închisoare și ți-e dor de o postare pe Facebook? Nimic mai simplu. Este de ajuns să ai un anumit nume ca să beneficiezi de favoritisme. Și ca să faci legea așa cum vrei. Ca să pedepsești, ca să răzbuni sau, de ce nu, să ai acces la un telefon mobil din închisoare. Când faci parte din clanul Duduianu ai libertăți multiple chit că te afli în arest, dincolo de bare.

Ce spune articolul de lege? Introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, centru de reţinere şi arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ şi centru de detenţie, în scopul folosirii lor de către deţinuţi, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Ce se întâmplă când articolele de lege devin jucării? Deținuții postează pe Facebook. Stări, amintiri, fotografii, ba chiar și detalii despre afacerile proprii.

” Am deschis Amanet Masina Bucuresti ai nevoie doar de talonul si cartea de identitate, iar banii ii primesti in 10 minute

Comision de acordare 0%

Fara documente justificative.

Valabil si pentru, utilaje, motociclete, ATV-uri sau scutere.

Valabil atat persoane fizice cat si pentru firme”, scrie Ciprian Duduianu pe pagina sa de Facebook.

Și nu este vorba de un singur mesaj. Mai multe mesaje au aparut pe contul de Facebook al interlopului Laurentiu Duduianu, cunoscut sub numele de Ciprian Pian, arestat pentru tentativa de omor asupra agresorului lui Emi Pian. Libertate de exprimare fără frontiere. Au fost postate în luna august și, cel mai probabil, multe postări vor urma. În închisoare sau în libertate.

Citește și: Raportul medicului legist este public: Emi Pian putea fi salvat

#News