Emi Pian ar fi putut scăpa cu viață și vestea a venit ca o nouă lovitură pentru clanul Duduianu. Conform medicului legist, viața lui Emi Pian, celebrul lider al clanului Duduianu, putea fi salvată printr-un simplu gest: garou improvizat deasupra tăieturii.

Uneori, viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsura, de momentul acordării primului ajutor. De cei din jur, de o reacție imediată și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Nu a fost cazul și în situația în care s-a aflat Emi Pian.

“Victima agresiunii a sângerat mult la fața locului, așa cum rezultă din relatările presei imediat după eveniment, iar interesarea vaselor sanguine femurale este realmente fatală dacă nu se intervine imediat!

Este o foarte mare urgență medico-chirurgicală, necesitând oprirea rapidă a sângerării prin aplicarea fermă a unui garou deasupra plăgii înjunghiat-tăiate, posibil chiar cu o cureaua de pantaloni, având interpus un rulou de fașă sau similar, care să comprime artera femurală.

Acesta se dispune longitudinal pe proiecția cutanată a traiectului vasului sanguin principal al membrului inferior, pe fața antero-internă și superior, spre rădăcina coapsei lezate”, a declarat medicul legist Gheorghe Alexandrescu pentru Evenimentul Zilei.

Deși a trecut mai bine de o lună de la asasinarea lui Emi Pian în urma unei partide de barbut, doctorul Gheorghe Alexandrescu, fostul șef al Laboratorului de Prosectură al Institutului Național de Medicină Legală (INML) “Mina Minovici”, a declarat următoarele: “(n.r.: Intervenția) putea fi efectuată chiar cu mijloace improvizate de către o persoană din anturaj sau chiar de către victimă, dacă aceasta era conștientă până la sosirea salvatorilor.

Deci, în etapa inițială extraspitalicească se opresc temporar pierderile sanguine și se administrează perfuzii, care compensează pierderile volumetrice (lichidiene) iar în etapa spitalicească se susțin funcțiile vitale, se suturează vasele lezate și se compensează pierderile sanguine”.

Citește și: Gigi Becali, despre nepoată: ”Are 3,9 kilograme și seamănă cu mine”

#News